Picture
Substantele minerale intra în componenta hranei si sunt necesare la formarea tesuturilor, participa în procesele biologice si fiziologice ale organismului. Ele se împart în macroelemente (potasiu, calciu, fosfor, sodiu, magneziu, fier, clor, sulf), care exista în organism în cantitati mari, si microelemente (zinc, cupru, crom, mangan, cobalt, molibden, iod, fluor, nichel s.a.) - în cantitati mici.

Calciul intra în componenta tesutului osos. Ionii de calciu stabilizeaza membranele celulare. El este necesar pentru normalizarea proceselor de oxidare la nivelul sistemului nervos si de contractie a muschilor, activeaza unii fermenti si hormoni, participa în procesul de coagulare a sângelui, are actiune antiinflamatorie si desensibilizanta.

Organismul uman contine circa 1200g de calciu, totodata 99% din aceasta cantitate se afla în sistemul osos. Tesutul osos este rezerva principala de calciu si fosfor. Absorbtia calciului din produsele alimentare are loc în intestinul subtire si ea se produce în prezenta vitaminelor D, proteinelor, acidului citric si lactozei.

Aminoacizii formeaza cu ionii de calciu compusi care se dizolva usor si se asimileaza. Procesul de absorbtie si utilizare a calciului este îngreuiat de acidul fitinic, unii fosfati, acizi grasi, acidul oxalic. Aceste substante transforma calciul în compusi indisolubili. Acidul fitinic se gaseste în cereale (grâu, ovaz, secara). Drojdiile alimentare contin fitaza. Acest ferment descompune acidul fitinic. Calciul din aluatul pregatit cu drojdii se asimileaza bine datorita prezentei fitazei. Surplusul de grasimi în ratia alimentara deregleaza absorbtia calciului, deoarece acizii grasi formeaza la rândul lor compusi indisolubili cu calciul, acesta eliminându-se în cantitati mari cu masele fecale.

Acizii biliari normalizeaza absorbtia acizilor grasi si utilizarea calciului. Deficitul de calciu apare la insuficienta lui în produsele alimentare (foame, excluderea produselor lactate din hrana), în caz de transpiratie abundenta, la femeile gravide si la cele care alapteaza prunci. Dereglarea procesului de absorbtie a calciului are loc în patologiile organelor digestive (enterita, tulburarea functiei exocrine a pancreasului, maladiile cailor biliare), la folosirea îndelungata a corticosteroizilor si hormonilor anabolici. Ca urmare apar convulsii, parestezii, osteoporoza. În acelasi timp, surplusul de calciu în ratia alimentara si în apa de baut, preparatele de calciu si calciferolul pot provoca hipercalciemia cu pierderea poftei de mâncare, sete, greata, voma, slabiciune generala, convulsii, azotemie. E posibila depunerea calciului în organele interne, muschi, vase. Sunt bogate în calciu laptele si produsele lactate.

 Fosforul intra în componenta nucleotidelor, acizilor nucleinici, fosfoproteidelor, fosfolipidelor, cofermentilor etc. Fosforul neorganic împreuna cu calciul contribuie la formarea oaselor. Fosforul, din componenta nucleotidelor si acizilor nucleici, participa la procesele de pastrare si de folosire a informatiei genetice, de biosinteza a acizilor nucleici, proteinelor, de crestere si separare a celulelor. Compusii fosforului - ATF si creatinfosfatul - acumuleaza energia eliminata în procesul de glicoliza si fosforilare oxidativa si care este utilizata pentru lucrul mecanic, electric si chimic în organism. Fosforul neorganic mentine echilibrul acido-alcalin în organism. Deficitul de fosfor poate aparea ca rezultat al folosirii timp îndelungat a hranei sarace în acest element, în perioada sarcinii si lactatiei, în insuficienta de proteine, vitamina D. Micsorarea continutului de fosfor în organism provoaca osteoporoza, osteomalacie, inapetenta, scaderea capacitatii de munca fizica si intelectuala. Sunt bogate în fosfor crupele, ficatul, pestele, carnea, laptele, produsele lactate. Fructele si legumele contin o cantitate mai mica de fosfor.

 Potasiul regleaza metabolismul hidro-salin si intracelular, presiunea osmotica, asigura echilibrul acido-alcalin, functia miocardului, mareste excretia sodiului si a apei din organism, activizeaza unii fermenti. Folosirea îndelungata a diureticelor, hormonilor suprarenalelor, voma, diareea, transpiratia abundenta pot provoca hipokaliemie cu adinamie, somnolenta, inapetenta, oligurie, hipotonie, dereglarea ritmului cardiac. Hiperkaliemia poate fi provocata de hipofunctia suprarenalelor, insuficienta renala. în aceste stari la bolnavi apare adinamie, excitabilitatea marita a sistemului nervos, marirea diurezei, dereglari ale ritmului cardiac. Dieta bogata în potasiu se recomanda în dereglarile de ritm cardiac, hipokaliemie, insuficienta miocardului, hipokaliemia provocata de tratamentul îndelungat cu corticosteroizi si diuretice. Cantitati sporite de potasiu contin fructele uscate, cartofii, carnea, pestele, leguminoasele, strugurii si alte fructe si legume.

Sodiul în forma de clorura de sodiu intra în componenta tesuturilor si a sângelui, determina sinteza acidului clorhidric în stomac, normalizeaza echilibrul acido-alcanic, presiunea osmotica, este antagonistul potasiului.

Hiponatriemia poate aparea ca urmare a unei diete bogate în potasiu, consumata timp îndelungat, poate fi provocata de vomismente, diaree, transpiratie abundenta, folosirea diureticelor, hipofunctia suprarenalelor. În hiponatriemie moderata apare slabiciune generala, somnolenta, inapetenta; în hiponatriemia pronuntata - voma, diaree, hipotonie, tahicardie, se poate observa pierderea cunostintei, convulsii, creste vâscozitatea sângelui si azotemia.

Este daunator si surplusul de sodiu. Persoanele ce consuma clorura de sodiu în exces sufera frecvent de hipertensiune arteriala, prezinta dereglari ale functiei rinichilor, la ele se mareste azotul rezidual în sânge. Norma zilnica în sodiu este asigurata de sarea de bucatarie pe care o contine pâinea (2-3 g), de sarea folosita la prepararea bucatelor si cea consumata în timpul mesei. Ratia alimentara zilnica trebuie sa contina 10-12g clorura de sodiu. Unii savanti considera aceasta norma ca fiind sporita.

 Sulful intra în componenta unor aminoacizi, vitamine, a insulinei, sistemului nervos, oaselor, cartilajelor, bilei, sângelui. Sursa principala de sulf o constituie leguminoasele, crupele de ovaz, hrisca, ouale, carnea, laptele, brânza.

 Organismul omului adult contine pâna la 25 g de magneziu care intra mai ales în componenta oaselor, fiind rezerva acestui element. Magneziul poseda actiune antispastica, vasodilatatoare, mareste peristaltismul intestinal, eliminarea bilei si a colesterolului prin intestin. Dereglarea proceselor de absorbtie la nivelul intestinului si folosirea diureticelor timp îndelungat poate provoca hipomagneziemia cu aparitia osteoporozei, hipotoniei, convulsiilor, dereglarilor de ritm cardiac. Deficitul de magneziu mareste excitabilitatea neuromusculara, provoaca halucinatii auditive, senzatia de teama, tahicardie. Sunt bogate în magneziu tarâtele de cereale, crupele de ovaz, leguminoasele, fructele uscate, ouale, nucile, sfecla, salata verde, morcovul, bacele.

Fierul intra în structura mioglobinei, hemoglobinei, a globulelor rosii si transporta oxigenul, participa la sinteza unor fermenti, în lipsa fierului în sânge apare anemia feripriva. Cauzele ei pot fi continutul redus de fier în ratia alimentara, lipsa acidului clorhidric în sucul gastric (se deregleaza absorbtia acestuia), hemoragiile cronice, consumul sporit de fier în cazul femeilor în sarcina si al celor care alapteaza copii.

Anemia se observa si la copiii mici a caror mame sufera de carenta de fier. La bolnavi apare slabiciune generala, cefalee, palpitatii, dispnee la efort fizic, scaderea poftei de mâncare, anemia hipocroma, micsorarea rezistentei organismului la infectii.

 Clorul intra în componenta clorurii de sodiu si participa la reglarea presiunii osmotice în tesuturi si celule, la normalizarea metabolismului hidric si la formarea acidului clorhidric de catre glandele stomacului. Clorul în componenta solutiei hipertonice a clorurii de sodiu micsoreaza transpiratia la lucrul fizic si temperatura înalta a mediului înconjurator. Clorul se elimina prin piele cu sudoarea, dar mai ales cu urina. Hipocloremia retine lichidul în tesuturi. La hipocloremie apare somnolenta, anorexie, slabiciune generala, voma, tahicardie, hipotonie, convulsii, pierderea constiintei, creste azotul rezidual în sânge. Produsele alimentare naturale nu sunt bogate în clor. Clorul patrunde în organism cu clorura de sodiu adaugata în bucate.

 Iodul asigura functia normala a glandei tiroide, în lipsa lui apare gusa. Iodul se afla în cantitati mari în produsele marii (peste, alge s.a.), în oua, ceapa, usturoi. In localitatile cu continutul mic de iod în apa este marit pericolul de aparitie a gusei endemice, de aceea se recomanda a folosi sarea de bucatarie iodata. Dar trebuie stiut ca iodul nu este stabil si termenul de valabilitate a sarii iodate este de 6 luni.

 Fluorul se afla în dinti, oase, muschi, glandele endocrine. În lipsa lui apare caria dentara. Continutul înalt de fluor în produsele alimentare si apa potabila provoaca fluoroza (manifestata prin osteoscleroza, smaltul dintilor capata un aspect granular). Sunt bogate în fluor ceaiul, laptele, galbenusul de ou, pestele de mare, spanacul, tomatele si apa de baut.

 Cuprul intra în componenta unor enzime, intensificându-le actiunea, a proteinelor, participa în metabolismul fierului, mareste actiunea hipoglicemica a insulinei. Insuficienta lui în organism provoaca anemie. Cupru se afla în cereale, leguminoase, cartofi, coacaze negre, diferite fructe, legume.

 Manganul contribuie la eritropoieza si sinteza hemoglobinei, joaca un rol în reglarea metabolismului glucido-hidric, în biosinteza colesterolului, poseda actiune lipotropa, hipoglicemica, este necesar pentru cresterea normala, pentru metabolismul tesutului conjunctiv. Insuficienta de mangan în organism provoaca hipercolesterinemie, voma, greata, scaderea masei corporale, anemie. Sunt bogate în mangan cerealele, leguminoasele, nucile, ceaiul, cafeaua. Continutul de mangan în carne, peste, oua este mic.

Zincul este necesar organismului pentru cresterea normala, dezvoltarea si maturizarea sexuala, normalizarea hemoglobinei si a proceselor de regenerare a tesuturilor, are actiune lipotropa, îmbunatateste starea imunologica a organismului, intra în componenta insulinei si mareste actiunea ei hipoglicemica.

Carenta zincului în organism se exprima prin retinerea cresterii la copii si a dezvoltarii lor sexuale, scaderea poftei de mâncare, prin anemie, hepatomegalie.

Sunt bogate în zinc carnea, pestele, ficatul, ouale, brânzeturile, nucile, cerealele, ciupercile.

 Cobaltul intra în componenta vitaminei B12, participa la maturizarea eritrocitelor si sinteza insulinei, stimuleaza hemopoieza si procesele de crestere. La insuficienta cobaltului în organism scade pofta de mâncare, apare anemie, casexie, ataxie. Sunt bogate în cobalt varza alba, morcovul, sfecla, tomatele, strugurii, coacazele negre, ficatul, pestele.

 Arseniul este un tonic, stimulant al poftei de mâncare. El înlesneste respiratia si actioneaza binefacator în dermatoze. Insuficienta lui în organism provoaca oboseala generala, lipsa poftei de mâncare, anemie, afectiuni respiratorii, eczeme, psoriazis, acnee. Arseniul se gaseste în germenele de grâu, orez, usturoi, varza, spanac, nap, morcov, cartofi, mar s.a.

 Bromul este un sedativ al sistemului nervos, utilizarea lui este binevenita în insomnie. El se gaseste în mar, struguri, fragi, pepene galben, usturoi, sparanghel, morcov, telina, varza, ceapa, praz, tomate.

 Nichelul stimuleaza functia pancreasului si se indica în diabet. Se gaseste în morcov, varza, spanac, fasole, ceapa, tomate, struguri.

 Strontiul participa la procesele de osificare. Se observa paralelism în continutul de calciu si strontiu în tesuturi. Continutul de strontiu în organism se mareste cu vârsta si depinde de alimentatie. Strontiul se retine în organism folosind o ratie alimentara saraca în calciu. Produsele alimentare bogate în calciu retin în organism o cantitate mica de strontiu. Patrunderea în organism a strontiului în cantitati mari deregleaza procesul de osificare si provoaca rahitismul de strontiu. Spre deosebire de rahitismul obisnuit, aceasta maladie nu se trateaza cu vitamina D si cu ratia alimentara bogata în calciu si fosfor. în localitatile cu un continut mare de strontiu în sol apare rahitismul de strontiu la animale si boala Urov (boala Kasin-Bek) la oameni. Dupa parerea unor savanti aceasta boala poate fi considerata ca o varianta a rahitismului de strontiu la oameni.

Beriliul deprima fosfataza alcalina si, ca urmare, si procesul de osificare. Sarurile de beriliu actioneaza asupra procesului de sinteza a fosforului neorganic din acizii nucleici.

Sarurile de mangan deprima actiunea beriliului asupra fosfatazei. Surplusul de beriliu provoaca în oase dereglari ca la rahitism si nu se supun tratamentului cu vitamina D.

Continutul înalt de beriliu în organism deprima cresterea celulelor si regenerarea tesuturilor. Intoxicarea acuta cu beriliu provoaca necroza în ficat si canaliculele rinichilor.

 Molibdenul contribuie la sinteza proteinelor vegetale, activeaza transmiterea aminoacizilor proteinelor. Surplusul de molibden în organism provoaca uraturie, guta. Lipsa molibdenului în sol micsoreaza continutul aminoacizilor si acidului ascorbic în plante.

 Cromul participa în metabolismul proteinelor, colesterolului, glucidelor. Deficitul de crom în organism reduce sensibilitatea tesuturilor la insulina, înrautateste asimilarea glucozei în tesuturi si sporeste continutul glucozei din sânge. În crom sunt bogate pâinea neagra, crupele, leguminoasele, legumele.

 Siliciul joaca un rol important în sistemele osos, vascular, respirator. Intervine la formarea tendoanelor, pielii. Este implicat în tratamentul aterosclerozei, hipertensiunii, dernineralizarii, rahitismului, oboselii generale. El îsi asuma un rol plastic si functional în fenomenele de nutritie generala, joaca un rol în diversele procese de dezintoxicare. Siliciul se gaseste în târâtele de cereale, în usturoi, în nap si în alte produse vegetale.

 Litiul este un echilibrant psihic, indicat în cazuri de insomnie, melancolie, oboseala, psihastenie, stari depresive. El se întâlneste în numeroase produse vegetale.

Jean
10/21/2017 04:34:04 am

Se stie ca un nivel scăzut de testosteron la bărbați este asociat cu mărirea prostatei, căderea părului și anumite tipuri de cancer. Zincul are proprietatea de a creste secretia de testosteron mai ales la barbatii trecuti de 30 de ani. Eu am ales ZINKIT 10 (cate 2 comprimate efervescente/zi ) si fac cate o cura de 3 luni.

Reply
Vali
10/22/2017 12:50:23 am

Zincul ajuta in cazuri de infectii si ulcere, dar si pentru regenerarea pielii in urma interventiilor chirurgicale, ranilor sau arsurilor. Stiu, ptr ca am avut o arsura groaznica pe mana, m-am ars iarna trecuta cu apa fierbinte care a sarit din centrala termica. Dupa 2 cure de cate 3 luni cu ZINKIT 10 (cate 2 comprimate efervescente/zi ) mana mea arata ca noua.

Reply
Doru
10/22/2017 04:05:43 am

Zincul este un element important pentru dezvoltarea normala a celulelor. Daca aportul de zinc este insuficient, atunci celulele devin „slabite“. Uneori, alopecia (chelirea) poate fi pusa pe seama deficitului de zinc. Dar si dermatita poate fi o consecinta a acestui dezechilibru. Preventiv, eu fac cate o cura de 3 luni cu ZINKIT 10 (cate 2 comprimate efervescente/zi ).

Reply
Anca
10/22/2017 10:49:03 am

Zincul controleaza si regleaza procesele metabolice, activitatea enzimelor si mentine integritatea celulelor. Acesta catalizeaza numeroase reactii biochimice, contribuind in special la dezvoltarea celulelor si la sinteza testosteronului (hormonului sexual masculin). Pentru deficienta de zinc, eu am luat ZINKIT 10 .

Reply
Elena
10/22/2017 09:09:01 pm

Zincul este necesar pentru simțuri precum gustul și mirosul, contribuie la menținerea bunei stări a pielii și părului, acționează asupra reproducerii și sexualității. Eu am luat pastile efervescente de ZINKIT 10.

Reply
Nina
10/23/2017 10:57:52 am

Zincul intervine in activitatea a peste 200 de enzime care actioneaza in corpul uman. Acesta contribuie si la stabilizarea structurilor proteinelor din organism si joaca un rol important in exprimarea genelor (manifestarea caracterelor genetice). Eu am facut o cura de 2-3luni cu ZINKIT 10.

Reply
Radu
10/23/2017 08:56:55 pm

ZINKIT 10. Suplimentul de zinc are un rol indispensabil in metabolismul proteinelor, in stocarea, sinteza si secretia insulinei la nivelul celulelor pancreatice, in metabolismul lipidelor si al acizilor grasi – interventia zincului diminuind riscul de ateroscleroza.

Reply
Dany
10/28/2017 12:30:54 am

O deficienta foarte mica de zinc este un dezastru. Mi-am imbunatatit aspectul fizic si sanatatea luand suplimente de zinc. Cate o cura de 3 luni cu ZINKIT 10 (cate 2 comprimate efervescente/zi ) este binecuvantata.

Reply
Pavel
10/28/2017 08:31:53 am

Zincul este un mineral foarte important, fiind gasit in toate tesuturile din corp si implicat direct in diviziunile celulare. Este si un puternic antioxidant, si este implicat activ in mentinerea unui mediu endocrin sanatos si o balanta hormonala optima. Pentru deficienta de zinc, eu folosesc pastile efervescente de ZINKIT 10.

Reply
Milica
10/28/2017 10:14:23 pm

Niveluri bune de zinc sunt necesare pentru o performanta fizica buna, nivele ridicate de energie si un aspect fizic placut. Zincul ajuta la sinteza proteinelor si este necesar pentru functionarea celulelor rosii si albe. Este foarte concentrat in oase, pancreas, rinichi, ficat si retina. Eu am ales ZINKIT 10 (cate 2 comprimate efervescente/zi ) si fac cate o cura de 3 luni.

Reply
Petre
10/29/2017 10:43:16 am

Deficientele de zinc reduc fertilitatea si cauzeaza probleme legate de libidou, atat la barbati cat si la femei. Nivelele reduse de zinc exacerbeaza si efectele stresului asupra organismului, si grabesc imbatranirea. O cura de 2-3 luni cu ZINKIT 10 rezolva multe probleme.

Reply
Vera
10/29/2017 08:47:06 pm

Acum cativa ani am fost la dna doctor Zigu. Am un ten mixt iar in perioadele de stres devenea usor acneic. Mi-a recomandat o crema, in fiecare seara o aplicam dupa ingrijirea de rutina. Aditional am luat Zinkit, tablete efervescente, care au avut un efect super asupra tenului si nu numai ( era mult mai luminos, mai odihnit si in plus daca imi aparea vreun spot acneic mi se vindeca rapid).Acum nu mai am probleme, insa la interval de 3 luni fac o cura de Zinkit 10.

Reply
Mimi
10/30/2017 08:38:19 am

Buna! vreau niste pareri...am fost la un dermatolog in legatura cu cosurile de pe fata si mi-a prescris pe langa un sampon si un unguent, Zinkit,tablete efervescente; astept rezultatele. Ati luat tablete efervescente de Zinkit?

Reply
Roxana
10/30/2017 08:58:29 pm

In farmacie se gaseste Zinkit 10, niste pastile efervescente pe care le dizolvi in apa sau suc si i le dai copilului. Eu cind vad ca are un inceput de raceala ii dau 1/2 pastila si gata.

Reply
Anda
10/31/2017 09:24:05 am

Tineam o dieta ptr. slabire bogata in fibre. Tarziu am aflat ca asta a dus la scaderea absortiei zincului in tractul digestiv, motiv pentru care pielea mea de pe palme se exfolia, contactam des fel de fel de infectii. Am rezolvat problemele facand o cura cu ZINKIT 10 (cate 2 comprimate efervescente pe zi) timp de 3 luni de zile. Acum sunt mandra de aspectul tanar al pielii mele.

Reply
Vivi
10/31/2017 09:08:35 pm

Ma confruntam cu o cadere neobisnuita a parului; Dupa cateva controale dermatologice si endocrine, care au iesit ok, am descoperit adevarata cauza: carenta de zinc. Acest mineral este implicat in mentinerea sanatatii pielii, parului si unghiilor. Am rezolvat problema facand o cura cu ZINKIT 10 (cate doua comprimate efervescente pe zi ) timp de aproximativ 3 luni de zile.

Reply
Ingrid
11/1/2017 11:44:03 am

Ma simteam mai mereu obosita, chiar si dimineata, dupa ce ma trezeam. Am aflat cauza dupa un control de rutina: lipsa de zinc. Doctorul mi-a recomandat un aport din acest mineral si am luat ZINKIT 10 , cate doua comprimate efervescente / zi si dupa vreo luna am scapat de oboseala aceea sacaitoare.

Reply
Sorina
11/1/2017 08:19:30 pm

Aveam momente cand treceam rapid de la o stare de euforie la o tritete adanca. Doctorul mi-a spus ca lipsa de zinc este asociata cu depresia, labilitatea emtotionala, schimbarea brusca a dispozitiei sau chiar cu atacuri de panica. Am luat ZINKIT 10 , cate doua comprimate efervescente / zi si dupa vreo luna, doua, am fost ca nou-nascuta

Reply
Andy
11/2/2017 11:53:38 am

Tot de prezenta zincului sunt legate si unele procese neurologice si de memorare, la fel si procesele de ardere a grasimilor pe care dorim sa le acceleram in diete, dar si activitati organice si musculare. Deficitul de zinc se regleaza cu ZINKIT 10.

Reply
Vasi
11/2/2017 08:53:12 pm

Doctorul a constatat o deficienta in activitatea Vitaminei A. Asa am aflat ca aceasta depinde de actiunea zincului pentru a-si desfasura activitatea normala. Cum aveam si o lipsa de zinc in corp (zincul regleaza nivelurile de vitamina A si cantitatea in care aceasta este eliberata de ficat) am rezolvat problema facand o cura cu ZINKIT 10 (cate doua comprimate efervescente pe zi ) timp de 3 luni de zile

Reply
Marin
11/4/2017 03:21:44 pm

Activitatea pancreasului meu s-a imbunatatit considerabil dupa o cura de aprox. 3 luni cu ZINKIT 10 (cate doua comprimate efervescente / zi ) . Doctorul mi-a spus ca pancreasul este o glanda care utilizeaza zincul. Acesta intra in compozitia insulinei si este excretat in secretiile pancreatice.

Reply
Tiberiu
11/5/2017 01:08:31 am

Zincul ajuta la reglarea nivelului de limfocite T rol care ii ofera acestui mineral, in cadrul sistemului imunitar, capacitatea de a facilita vindecarea ranilor. Lipsa de zinc din corp am rezolvat-o cu ZINKIT 10 (cate doua comprimate efervescente / zi ) facand o cura de aprox. 3 luni.

Reply
Viorel
11/5/2017 11:03:04 am

Eu mi-am recapatat pofta de mancare dupa o cura de aprox. 2 luni cu ZINKIT 10 (cate doua comprimate efervescente / zi ).

Reply
Mimi
11/5/2017 08:01:43 pm

Deficienta de zinc este asociata cu pierderea apetitului, anormalitati ale sistemului imunologic, vindecarea lenta a ranilor, retard la copii, defecte la nastere si probleme la nou-nascuti.

Reply
Patrik
11/6/2017 08:50:01 am

Carenta de zinc este intalnita si in cazul unor afectiuni precum alcoolismul, degenerescenta maculara, diabet,tumori maligne si boli ale ficatului si rinichilor. O cura cu ZINKIT 10 , cate doua comprimate efervescente / zi , face minuni.

Reply
Florica
11/6/2017 08:18:12 pm

Nivelul scazut de zinc poate cauza stres, sepsis, diaree, infarctul de miocard. Este foarte simplu sa se regleze nivelul optim de zinc: o cura timp de 2-3 luni cu ZINKIT 10, cate doua comprimate efervescente / zi , e benefica.

Reply
Pepe
11/7/2017 11:23:50 am

Zincul ajută la prevenţia daunelor endoteliale cauzate de oxidarea colesterolului rău LDL şi a altor grăsimi oxidate. Membranele endoteliale ce au un conţinut scăzut de zinc sunt mult mai predispuse deteriorării.Pentru refacerea nivelului de zinc , este indicat ZINKIT 10,cate 2 pastile efervescente /zi, timp de 2-3 luni.

Reply
Maria
11/7/2017 09:05:08 pm

Conform unor studii, carenţa de zinc poate compromite numărul de celule albe de sânge şi răspunsul imunitar, în timp de suplimentele de zinc pot restaura condiţiile normale. O cura cu ZINKIT 10 , cate doua comprimate efervescente / zi , te aduce la normal.

Reply
Tatu
11/8/2017 08:52:41 pm

Efectele deficienţei de zinc asupra sistemului imunitar şi a numărului de celule de sânge albe, se pot imbunatati luand un supliment de ZINKIT 10, cate 2 tablete /zi, pe o perioada de 2-3 luni.

Reply
Octavia
11/10/2017 10:36:20 am

Zincul este concentrat într-o cantitate mai ridicată în prostată decât într-un alt ţesut uman, iar nivelurile scăzute de zinc din această glanda sunt de multe ori responsabile pentru creşterea riscului de cancer de prostată. Se poate imbunatatii nivelul zincului in organism consumand ZINKIT 10.

Reply
Octavia
11/10/2017 08:05:28 pm

Eficienta zincului se extinde si in tratarea dermatitei si a acneei. Cresterea normala a unghiilor cat si a parului intra tot sub incidenta acestui mineral. Aportul zilnic de zinc recomandat adultilor este de 15 mg.

Reply
Ion
11/11/2017 10:05:28 pm

Deficiența de Zinc poate fi fatală. Prea puțini știu cât de necesar este zincul.
Carența de zinc contribuie la deteriorarea ADN-ului fiindcă afectează sănătatea celulară și slăbește sistemul imunitar.

Reply
Dan
11/12/2017 08:58:25 am

O simpla depresie netratata poate sa conduca la stres, nervi, anxietate ,ca urmare a anxietatii asociate. Am fost la policlinica si dupa ce am luat vreo 2 luni ZINKIT 10, ( cate doua comprimate efervescente pe zi )m-am simtit foarte bine, parca eram alt om...

Reply
Radu
11/12/2017 08:28:50 pm

Aveam o oboseala cronica ,o senzatie de disconfort muscular aproape permanenta.Dupa ce doctorul mi-a prescris ZINKIT 10, ( cate doua comprimate efervescente pe zi ) dupa 3-4 saptamani uitasem complet prin ce-am trecut.

Reply
Petre
11/13/2017 11:39:10 am

Zincul este necesar nu doar pentru digerarea proteinelor, ci și pentru producția de acid clorhidric din stomac. Fără suficient acid în stomac, digestia nu este posibilă. Mi-am rezolvat problemele de digestie cu ZINKIT 10.

Reply
Bela
11/13/2017 09:13:35 pm

Chiar nu e de gluma cu lipsa Zincului, sunt incredibile reactiile pe care mi le dadea deficienta de zinc din corp: deficitul de atenţie, infecţiile cu virusul herpes, diaree. Doctorul mi-a prescris ZINKIT 10, ( cate doua comprimate efervescente pe zi ) si dupa 3-4 saptamani eram din nou in forma.

Reply
Angi
11/14/2017 09:20:52 pm

Zincul este necesar pentru simțuri, precum gustul și mirosul, contribuie la menținerea bunei stări a pielii și părului, acționează asupra reproducerii și sexualității. Eu, toamna, fac o cura de 3 luni cu ZINKIT 10 ,cate doua comprimate efervescente pe zi.

Reply



Leave a Reply.